ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Zájezd do Prahy

Zájezd do Prahy spojený s návštěvou divadla jsme se rozhodli uskutečnit jako odměnu za pěkné chování žáků loňské 8.B na školním výletě. Zájemci z řad letošních deváťáků dali přednost představení Zkrocení zlé ženy v Národním divadle, protože byli zvědavi, jak tato proslulá budova vypadá.

Návštěvě divadla předcházel den plný zážitků. Poté, co jsme si odložili zavazadla v hostelu Ládví, vypravili jsme se do centra města, abychom si prohlédli nejkrásnější památky naší metropole. Zamířili jsme nejprve k Pražskému hradu, kde jsme stihli parádní výměnu stráží, a po nezbytném vyfocení s jejími příslušníky jsme obdivovali chrám svatého Víta. A pokračovali jsme dále Královskou cestou na Staroměstské náměstí. Prohlíželi jsme si historické budovy, měšťanské domy a okouzlila nás především Nerudova ulice s proslulým domem U Dvou slunců.

Po návratu do hostelu začaly velké přípravy na večerní divadelní představení. Navzájem jsme si pochválili večerní róby, všem děvčatům a klukům to moc slušelo a rázem s také proměnil jejich slovník.

Večer nás oslnil lesk Národního divadla. Představení bylo vcelku vydařené, celkové provedení a některé situace děti poměrně dobře vystihly a podrobily kritice. Potěšilo nás, že jsme mohli vidět některé své oblíbené herce, které známe jen z televize. Po představení jsme se vrátili do hostelu a s úlevou jsme vyzuly lodičky. Není divu, po celém dnu!

Druhý den jsme navštívili Muzeum hlavního města Prahy, seznámili jsme se s historií města, se stavbou a opravou Karlova mostu a nejvíce nás zaujal Langweilův model historické části Prahy. Po obědě a krátkém odpočinku jsme se vypravili na nádraží a večer jsme dorazili do Brna.

Tento výlet se opravdu vydařil a všichni zaslouží pochvalu za pěkné chování.

Fotky si můžete prohlédnout na stránkách třídy 9.B.

Mgr. Jana Osičková

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů