ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Výsledky atletických soutěží květen – červen 2012

V prvních dvou květnových týdnech se vybraní žáci z 6.-9.tříd zúčastnili řady atletických soutěží.

Ve čtvrtek 3.5.2012 a v pátek 4.5.2012 probíhala nejtěžší atletická soutěž Atletický čtyřboj – městské kolo. V této soutěži obsadilo družstvo mladších dívek (6.-7. ročník) - Skulová Kristýna, Tichá Kateřina, Svobodová Karolína, Klobasová Beata, Konečná Sára -9. místo. Mladší hoši – Soukup Patrik, Král Martin, Cikrle Tomáš, Hochman Martin a Pavlovič Peter skončili na na 10. místě.

Starší chlapci vybojovali 2.místo zásluhou Zdeňka Ščudly, Jana Horyny, Petra Glazunova, Jakuba Helise, Tomáše Hubeného. Dívčí družstvo soutěž vyhrálo díky velkému úsilí Anety Palánové, Kateřiny Doležalové, Terezy Ryšánkové, Lucie Čuprové . V jednotlivcích se Jan Horyna umístil na 2. místě a Aneta Palánová soutěž jednotlivců vyhrála. Nutno podotknout, že i v tomto komorním složení podali všichni vynikající výkony a udělali si řadu osobních rekordů.

O týden později se konal Pohár rozhlasu (10.-11.5.2012). Opět se zúčastnila 4 družstva. Mladší chlapci Coufal Ondřej, Malík Jakub, Štefl Marek, Mecerod Vít, Bielík Daniel doplnili družstvo čtyřbojařů a po urputných bojích obsadili 3. místo. Mladší dívky doplnila Zlámalová Andrea, Krobotová Karolína, Krajsová Linda a Miková Eliška. Dívky skončily na 8. místě. Závodníci si odnesli nejen řadu diplomů, ale i osobních rekordů.

V družstvu starších dívek kromě A. Palánové, K. Doležalové, L. Čuprové, T. Ryšánkové přibyla Lucka Štětinová, Bára Klobásová, Katka Sendlerová, Martina Kalužová, Eva Hučková, Andrea Kútna, Katka Šebelová. Výkony 517 cm do dálky Anety Palánové, 136 cm do výšky Katky Doležalové, vynikající vrhačské výkony Martiny Kalužové a Katky Sendlerové, spolehlivě zaběhnutá osmistovka a také super rychlá štafeta 4x60m zajistily 2. místo v obvodním kole a postup do městského kola, kde děvčata obsadila 3. místo. Družstvo starších hochů ve složení Jan Horyna, Petr Glazunov, Jakub Helis, Zdeněk Ščudla, Tomáš Hubený, Michal Šedý, Jakub Coufal, Adam Jarolím , Daniel Pipota si ze závodů odnesli nejen 1. místo a řadu diplomů, ale překonali i své dosavadní osobní rekordy a zajistili si v obvodním kole postup do městského finále, kde s přehledem zvítězil a nominovali se do krajského finále. (Pro účast závodníků na zájezdu do Anglie, se však krajského kola nezúčastnili.)

Třešničkou na dortě úspěchů bezesporu byl postup obou družstev z 8.-9. tříd do krajského finále Atletického čtyřboje, který se konal 1.6.2012 v Břeclavi. Družstvo dívek doplnila Katka Šebelová a Lucie Liškutínová a děvčata obsadila 4. místo. Chlapecké družstvo postrádalo Jana Horynu, kterého zastoupil Adam Jarolím a v tomto novém složení vybojovali 2. místo. I v této krajské soutěži padlo několik osobních rekordů i dosavadních rekordů školy.

Všem atletům z Masarky děkuji za příkladnou reprezentaci školy, mám velikou radost z jejich výkonů i rekordů. Jsem pyšná na jejich fair play chování a vystupování v průběhu všech atletických soutěží.

Chludová Alena, PaedDr.

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů