ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Kroužek stolního tenisu

V letošním školním roce 2011/12 navštěvuje kroužek stolního tenisu 16 žáků převážně z 5.- 7. tříd. Pravidelně vždy v úterý mají žáci možnost trénovat od 14:00 do 15:30 hodin.

Trénuje se na čtyřech stolech v prostorách tělocvičny. Herní úroveň jednotlivých žáků se liší, a je proto nutné se individuálně zaměřovat na ty hráče, kteří potřebují pomoc. V kroužku jsou žáci rozděleni na dvě skupiny (A a B), skupina A pokročilí a skupina B začátečníci. Jeden ze stolů je určen pro cvičení skupiny A, dva stoly pro trénink skupiny B a jeden stůl na trénink s instruktorem.

Nejprve se chlapci seznámili s fyzikálními rozměry stolu a začali se učit základy hry stolního tenisu - správný postoj za stolem, držení pálky, podání a příjem, typy a techniku úderů, rotaci, topspin atd.

První zkouškou byla městská soutěž ve stolním tenise, kde hráči ze 6. a 7. tříd obsadili 2. místo (Horváth, Olšan, Pollak, Král).

V prosinci minulého roku byl organizován turnaj v rámci kroužku a další soutěží, určenou pro zájemce o stolní tenis, byl „Vánoční turnaj“ v rámci školy, kterého se zúčastnilo 78 chlapců a dívek od 3. do 9. třídy. Soutěžilo se v kategoriích 3.-5. ročník, 6.-7. a 8.-9. ročník. Výsledky byly zveřejněny na webu školy.

V současné době mají žáci možnost trénovat celkem na čtyřech stolech a jejich úroveň se neustále zlepšuje.

Kroužek stolního tenisu Kroužek stolního tenisu

Stolní tenis patří k nejrychlejším a nejrozšířenějším sportům, a to jak na závodní, tak na rekreační úrovni. V roce 1988 byl zařazen mezi olympijské sporty. Je to sport obtížný nejen na fyzičku, kde se k odehrání úderu používá celé tělo, od břišního svalstva přes zádové svalstvo až po nohy, ale také na psychiku, protože ne každý má na to postavit se soupeři tváří v tvář a bojovat proti sobě. Stolní tenis zlepšuje celkovou fyzickou kondici, zpevňuje tělo a pomáhá při snižování hmotnosti. Jednou z výhod stolního tenisu je jeho finanční nenáročnost, kde je k tréninku potřeba jen pálka, běžné sportovní oblečení a obuv.

"Pinec" je však nejenom sport, ale i zábava, radost, legrace a pohoda a té v životě není nikdy dost. Znamý americký neurolog tvrdí: "Golf je dobrý, tenis je bezva, ale stolní tenis je nejlepší sport na světě."

Máte-li chut´ vstoupit do světa malého bílého míčku, rychlosti a neuvěřitelných zážitků, jen směle vykročte…..jste srdečně zváni a vítáni.

Ing. Nabil Hamadeh
trenér st. tenisu II. třídy a člen CMKV (Česko-moravský klub veteránů ve stolním tenise) a současně hrající městskou soutěž za KST Oltec v Brně.

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů