ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Výlet ZŠ Masarova do Salzburgu

Naše škola pořádá každý rok mnoho zajímavých exkurzí. Pro žáky, kteří se učí němčinu, a nejen pro ně, jsme letos v dubnu naplánovali výlet do rakouského města Salzburg. Vzhledem k tomu, že je tohle město daleko od Brna, sešli jsme se už v brzkých ranních hodinách. V pohodlném autobuse nás paní průvodkyně seznámila se zajímavými místy, která jsme po cestě míjeli. Pohled na rakouské Alpy prozrazoval, že se blížíme do cíle naší cesty.

V Salzburgu nás čekala prohlídka krásných zahrad zámku Mirabell, poté jsme prošli historické centrum města, vyfotili si Mozartův rodný dům, náměstí Domplatz, katedrálu sv. Ruperta a Virgila nebo pevnost Hohensalzburg. Abychom si prohlédli město i z jiného úhlu, nenechali jsme si ujít výhled z Kapucínské hory.

Náš výlet jsme zakončili nedaleko Salzburgu, kde se nachází barokní zámek Hellbrunn a jeho známé vodní hrátky v zahradách. Poté už byl čas na zpáteční cestu. Výlet jsme si užili, dozvěděli jsme se plno zajímavostí a poznali jsme nová místa. Těšíme se na další výlety s němčinou.

Výlet ZŠ Masarova do Salzburgu, duben 2024

Mgr. Barbora Opluštilová

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů