ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Masarka winter cup

Poslední týden před Vánoci se na naší škole uskutečnil první ročník vánočního turnaje Masaraka winter cup. Chlapci druhého stupně poměřili své kvality ve futsale, zatímco dívky se utkaly v přehazované. Turnaj byl rozdělen do dvou kategorií - mladší (6. a 7. ročníky) a starší (8. a 9. ročníky).

Nyní už k samostatnému průběhu. Celý turnaj se nesl ve struhujícím tempu, akce střídala akci. Nebyla nouze o krásné individuální výkony i skvělou týmovou spolupráci. V mladší kategorii se do semifinále probojovala 7. B, která s vypětím všech sil porazila v penaltovém rozstřelu talentované chlapce z 6. A. Ve finále na ně čekal suverén, 6 B. Ani finále nebylo svázané taktikou a mohli jsme tak vidět otevřený match. Dlouhou dobu to vypadalo na těsné vítězství chlapců z 6. ročníku, jenže proti byl Patrik Viščor. Ten v posledních vteřinách srovnal po diskutabilní střele na 1:1. A sám pak rozhodl penaltový rozstřel jedinou proměněnou penaltou. Vítězi mladší kategorie se tak stala 7. B, druzí byli po skvělých výkonech chlapci z 6 B. A třetí skončili borci ze 7. C Zde se ukrýval i nejlepší střelec turnaje a sportovní fantom školy - Oleksandr Balakin.

Následovala starší kategorie, která byla opepřena o přítomnost učitelského sboru. Všichni se tak chtěli předvést a vyšlápnout si na své učitele. Ti se ovšem také snažili a v prvním utkání zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0. I další utkání byla velice vyrovnaná. Semifinálová bitva byla záležitostí učitelského sboru a fotbalistů z 8. C. Druhá část pavouka nabídla předčasné finále. Utkali se dva největší favoriti turnaje - chlapci z 9. C a 9. D. I ve starších kategoriích došlo na penalty. Díky pevným nervům a zlaté noze pana kolegy Pavlů postoupili učitelé do finále, kde na ně čekala 9. D. Grand finále na začátku moc fotbalových zážitků nenabídlo. Učitelé, vědomi si kvalit svých soupeřů, hráli taktiku hodnou legendárního seriálu Okresní přebor. "Dlouhý nakopávaný balony a sklepáváme do stran." To na skvělé individuální výkony dvojice Vávra, Doležal nestačilo. Po pár minutách učitelé prohrávali 1:0. To ovšem bylo pro fotbal jedině dobře. Hru byli nuceni otevřít a dočkali si kýženého gólu. Na vítězství to ovšem nestačilo. 2:1 vyhráli borci z 9. D a ti také získali putovní pohár. Třetí místo obsadili chlapci z 9. C.

Všem zúčastněným patří dík za předvedené výkony a vytvoření skvělé atmosféry. Celý turnaj se nesl v duchu fair – play a to je hlavní. Věřím, že jsme položili kvalitní základy hezké tradice.

O tom, jak si vedly dívky, se můžete dočíst v samostatném článku.

Masarka winter cup, prosinec 2023 Masarka winter cup, prosinec 2023

Mgr. Vojtěch Jelínek

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů