ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Masarova v létě ožila hrou o přežití

Překonat rozbouřenou řeku, ulovit nebo jinak získat zásoby jídla, rozdělat oheň. Účastníci letošního červencového příměstského tábora na základní škole Masarova museli zvládnout vše potřebné pro setrvání na pustém ostrově. Program obou pětidenních turnusů byl totiž inspirovaný populární televizní reality show Survivor. Šestého ročníku se zúčastnilo zatím nejvíc dětí – přes 80. „Celá kapacita se naplnila v rekordně rychlém čase ani ne za týden. Deset dětí jsme dokonce museli odmítnout, a to i přesto, že se nám podařilo rozšířit tým instruktorů, abychom dětem mohli připravit propracovaný zážitek,“ uvedl za organizátory Vojtěch Jelínek.

Tábor se každoročně snaží o všestranný sportovní rozvoj dětí a o budování smyslu pro týmovou spolupráci. Tu museli trosečníci prokázat při výrobě vlajek, překonávání nástrah, a hlavně při velkém turnaji profesí. Lovci museli přesně střílet, stavitelé trpělivě skládat do výšky, doktoři pozorně transportovat raněné, vyjednavači chytře domlouvat spojenectví a náčelníci jít obětavě příkladem mladším členům týmu. To vše se projevilo každý den v přidělování ohňů neboli bodů do celotáborové soutěže. A to, i když se týmy proti sobě střetly ve velké kokosové bitvě nebo soupeřily o každou kapku vody z jediného vrtu na ostrově. Podle pátečního pořadí potom jednotlivé týmy vyráželi na honbu za pokladem, který se tentokrát ukrýval v drsném prostředí lomu Hády. V prvním turnusu byla honba velmi napínavá a některé týmy si polepšili i o několik míst, nejúspěšnější byli Sonici. Následující pátek vybojovali první místo Modré květinky.

Masarova v létě ožila hrou o přežití, červenec 2023 Masarova v létě ožila hrou o přežití, červenec 2023 Masarova v létě ožila hrou o přežití, červenec 2023

Mgr. Ondřej Šimeček

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů