ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Zakončení projektu Příběhy našich sousedů

S žáky 8. tříd jsme se zúčastnili dlouhodobého vzdělávacího projektu organizace Post Bellum, který se nazývá Příběhy našich sousedů. Pracovní skupina měla za cíl nahrát rozhovor s vybraným pamětníkem, v našem případě panem Josefem Krulou. Žáci pracující na projektu se zúčastnili workshopů, ve kterých se naučili, jak správně rozhovor vést a jak připravit scénář k reportáži vycházející z rozhovoru. Po návštěvě pana Kruly, a nahrání samotného záznamu na diktafon, byl výsledný produkt zpracován podle žáky připraveného scénáře na reportáž. Žáci dále navštívili budovu Českého Rozhlasu a společně s redaktorkou Českého Rozhlasu Klárou Antlovou si vyzkoušeli různá hlasová cvičení, po nichž nahráli své zvukové vstupy do reportáže. S již hotovou reportáží bylo v posledním kroku nezbytné připravit závěrečnou prezentaci a nacvičit finální vystoupení.

Celý projekt byl uzavřen 1. 3. 2023 v Křišťálovém sálu Staré radnice v Brně. Po úvodních proslovech organizátorů předstoupily týmy sedmi brněnských základních škol, mezi nimi i naše ZŠ Masarova, se závěrečnými prezentacemi svého projektu. Následně žáci obdrželi hodnocení odborné poroty. A nutno poznamenat, že naše skupina byla hodnocena velmi pozitivně. Práce na projektu byla bezpochyby velmi obohacující a žáci získali mnohé dovednosti a zkušenosti spojené nejen s novinářskou prací. Na práci naší skupiny jsem velmi hrdý a díky nim zůstanou vzpomínky pana Josefa Kruly dostupné i dalším generacím. I vy si můžete závěrečný produkt poslechnout na internetových stránkách projektu Příběhy našich sousedů.

Zakončení projektu Příběhy našich sousedů, březen 2023 Zakončení projektu Příběhy našich sousedů, březen 2023 Zakončení projektu Příběhy našich sousedů, březen 2023 Zakončení projektu Příběhy našich sousedů, březen 2023 Zakončení projektu Příběhy našich sousedů, březen 2023 Zakončení projektu Příběhy našich sousedů, březen 2023

Mgr. Bronislav Snídal

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů