ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Atletika na Masarce

Celé září, kdy ještě panovalo příjemné počasí, probíhaly veškeré sportovní aktivity na našem novém atletickém hřišti, kde můžeme trénovat krátké i dlouhé běhy, hody, vrhy i skoky do dálky. Nyní se již nemůžeme dočkat jara a teplejšího počasí, abychom mohli opět vyběhnout na dráhu.

V letošním roce jsme se, tak jako loni, zapojili do projektu na podporu zdravého životního stylu Sazka Olympijský víceboj. K tréninku a úspěšnému plnění jednotlivých disciplín nám slouží sportovní pomůcky ze dvou atletických sad, které hojně využíváme. Nejoblíbenější jsou u dětí překážky, raketky a oštěpy.

Po jednáních s vedoucí trenérkou Sportovního centra mládeže Jihomoravského kraje jsme na škole rozjeli atletickou přípravku pro děti 1. – 2. tříd a 3. – 5. tříd. Děti trénují pod vedením paní Nezdařilové 2 x týdně a samozřejmě pravidelně používají atletické sady, které jsme získali od Českého atletického svazu, se kterým spolupracujeme.

V každém ročníku mají paní učitelky metodickou příručku Atletika pro děti, ze které čerpají náměty do hodin TV, ale také do kroužků pohybových her, které vedou v odpoledních hodinách.

Dětí se zájmem o sport přibývá a už se těšíme, jak své dovednosti zúročí na jaře, na různých atletických soutěžích, do kterých se již nyní přihlašujeme.

Odkaz na článek o atletění na školách, které dostaly sadu pomůcek od firmy Nestlé.
http://www.atletikaprodeti.cz/zpravodajstvi/pilotni-skoly-se-proatletily-prvnim-pololetim_1758

Mgr. Renata Miková

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů