ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova

Učitelé a studenti Středního odborného učiliště tradičních řemesel Brno přijeli za námi v prvním červnovém týdnu s ukázkou řemesel, která vyučují na jejich střední škole. Přivezli s sebou umělecké kováře, truhláře, kosmetičky, kadeřnice a designéry interiérů. Žáci naší i církevní školy Jana Husa si prakticky vyzkoušeli řemeslnou práci. Velký zájem byl ze strany žáků druhého stupně, kteří zvažují volbu střední školy, ale i mladších žáků. Pro většinu z nich to byla první zkušenost s řemesly. Skutečnost, že měli možnost si sami vyzkoušet různé práce, může být určující při výběru školy a řemesla, kterým se jednou budou zabývat.

S kováři vykovali vlastní hřebík, kadeřnice nám vytvořily účesy, kosmetičky poradily s péčí o pleť. Na stanovišti designu interiérů byla pro žáky připravená soutěž. U truhlářů si vyzkoušeli svou zručnost při opracování dřeva. Pod dozorem pana Mgr. Romana Rychlého žáci se seznámili s gravírovacími frézkami a lupénkovou elektrickou pilkou. Celé dopoledne hudebně doprovázel program kytarista. Akce byla velmi úspěšná. Děkujeme paní Ing. Marii Číkové, všem ostatním vyučujícím a studentům za organizaci a přípravu projektu "kouzla řemesel". Těšíme se i v příštích letech na další spolupráci.

Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015 Kouzlo řemesel na ZŠ Masarova, červen 2015

Mgr. Lída Fejová a Mgr. Linda Teyschlová

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů