ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Návštěva v keramické dílně

V pondělí 25.5.2015 odpoledne na naši školu zavítala skupina dětí ze ZŠ Pastviny se svojí paní vychovatelkou. Děti navštěvují keramický kroužek, ale s hlínou pracují v běžné třídě. Zajímalo je, jak vypadá naše keramická dílna.

Prohlédly si prostory naší školy, vybavení a zařízení dílny a vyzkoušely si práci na hrnčířském kruhu. Točení na kruhu a výrobky zdobené sklem u nich měly velký úspěch. Obdivovaly i keramiku a poháry u vchodu do školy.

Jen jsme litovali, že se děti nemohly na návštěvě zdržet déle. Snad to vyjde příště... 

Zdenka Chaloupková


Zajímá Vás pohled "z druhé strany"? Tady je...

V pondělí jsme jako obvykle neskončili s rukama v hlíně v naší keramické třídě. Vyrazili jsme do víru velkoměsta a přes celé Brno se ze ZŠ Pastviny v Komíněpřesunuli až na ZŠ Masarova v Líšni. Přivítala nás paní vychovatelka Chaloupková z družinkya provedla nás školou.

Na první pohled upoutaly pozornost šatní skříňky v barvách duhy.V keramické dílně jsme byli poučeni o bezpečnosti a hurá na kruh! Všichni jsme si vyzkoušeli točení na kruhu, který u nás nemáme. Paní vychovatelka nám pak ukázala pestré výrobky dětí a povídala, z čeho, a jak jsou vyrobené. Nejvíce se nám líbilo tavené sklo, které jsme ještě nedělali.

Keramický kroužek máme po delší přestávce první rok. Moc se nám na návštěvě v dílně líbilo!

Po cestě ven ze školy jsme si u vchodu prohlédli spolu s trofejemi také krásná keramická zvířata,loď a další výrobky. Pěkně jsme poděkovali a rozloučili se. Teď už nás čeká jen cesta domů.

Děkujeme!

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů