ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Beseda o USA

V úterý 27. ledna 2015 do naší školy zavítal pan Mgr. Karel Kocůrek, který si pro nás připravil zajímavou interaktivní přednášku o své návštěvě západu USA. Beseda probíhala částečně v angličtině a částečně v češtině v závislosti na jazykové úrovni jednotlivých tříd. Bylo potěšitelné, že i když pro osmé a deváté ročníky byla celá přednáška prakticky jen v anglickém jazyce, nikdo neměl problémy s porozuměním.

Pan Kocůrek nás vzal na cestu ze San Franciska přes Los Angeles až k indiánům kmene Navajo. Dozvěděli jsme se velké množství zajímavých věcí nejen o místech, která navštívil, ale i o možnostech jak cestovat po Spojených státech a jak se dobře naučit anglicky.

Žáky nejvíce zaujaly informace o řízení auta a dopravním ruchu. Všechny nadchly ceny oblečení a některých dalších věcí. Byli jsme ovšem hned upozorněni, že tyto nízké ceny jsou vyváženy úplnou absencí sociálního systému, na který jsme zvyklí z Evropy.

Celá beseda trvala asi 50 minut a mnoho žáků odcházelo s odhodláním více se učit anglicky, aby daná místa mohli navštívit v budoucnu osobně.

Beseda o USA,  leden 2015 Beseda o USA,  leden 2015 Beseda o USA,  leden 2015 Beseda o USA,  leden 2015 Beseda o USA,  leden 2015

Mgr. Lenka Štěpánová, Mgr. Zdeněk Rotrekl

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů