ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Poznávací zájezd do Paříže a Londýna 4. - 10. května 2014

Minulý týden se 25 žáků druhého stupně naší školy zúčastnilo poznávacího zájezdu do Paříže a Londýna. Odjezd byl naplánován na neděli odpoledne a všichni netrpělivě čekali na příjezd autobusu. Cesta byla dlouhá a do cílové destinace, tj. Paříže, jsme dorazili až v pondělních ranních hodinách. Celé pondělí jsme strávili ve francouzské metropoli a viděli ty nejdůležitější pařížské památky, jako je Eiffelova věž, Notre Dame, Louvre, Martova pole, most Alexandra III., Invalidovna apod., a to buď při pěší procházce, nebo během plavby po řece Seině. Ve večerních hodinách jsme se přesunuli do hotelu F1, ze kterého jsme v brzkých ranních hodinách vyrazili směr Anglie.

Poznávací zájezd do Paříže a Londýna, květen 2014

Kanál La Manche jsme podjeli Eurotunelem a už nás vítaly britské ostrovy. První zastávka byla v Doveru, kde jsme strávili chvíli u moře v přístavu a chvíli na hradě, který dříve sloužil jako důležité strategické místo proti nepřátelům z evropské pevniny. Po prohlídce hradu jsme zamířili do slavného poutního města Canterbury, kde jsme objevovali krásy místní katedrály, ve které byl zavražděn Tomáš Becket, a toto místo se po jeho smrti stalo poutním místem, jež je každoročně navštěvováno miliony lidí. Následovala projížďka lodí, během které jsme se dozvěděli spoustu zajímavých faktů z historie města. Večer jsme zamířili do Londýna, kde si nás vyzvedly hostitelské rodiny.

Ve středu ráno bylo na programu centrum Londýna a jeho nejslavnější památky. Z London Eye jsme měli možnost vidět Big Ben, Westminster Abbey, Houses of Parliament, následovala pěší procházka, během níž jsme viděli 10 Downing Street, Buckinghamský palác a prošli jsme se též St. James parkem a Green parkem. Poté jsme metrem přejeli k muzeu voskových figurín Madame Tussaud’s, kde jsme se ocitli mezi VIP osobnostmi z celého světa.

Ve čtvrtek jsme navštívili univerzitní město Oxford, kde jsme měli možnost pohovořit s českou studentkou, která právě na oxfordské univerzitě studuje. Podívali jsme se také do Christ Church College, která je známá především díky své jídelně, ve které se natáčel film Harry Potter. Odpoledne jsme nasedli do autobusu a jeli si prohlédnout královské prázdninové sídlo - Windsor.

Poznávací zájezd do Paříže a Londýna, květen 2014

Poslední den jsme strávili opět v Londýně a prošli slavné londýnské čtvrti jako je Soho, China Town a také Leicester a Trafalgar Square. Odpoledne jsme navštívili hrad Tower, kde jsou vystaveny britské korunovační klenoty a nakonec celého výletu jsme pluli lodí po řece Temži až do Greenwiche, kde jsme mohli v jednom okamžiku stát jednou nohou na západní polokouli a druhou na východní. Ve večerních hodinách jsme vyrazili zpět do České republiky a v sobotu odpoledne nás vítali nedočkaví rodiče.

Účastníci zájezdu měli jedinečnou příležitost seznámit se s reáliemi navštívených zemí a zároveň si v praxi ověřili své znalosti anglického jazyka. Nezbývá než si přát, aby je tato zkušenost motivovala i při dalším studiu cizích jazyků.

Mgr. Lenka Štěpánová

Poznávací zájezd do Paříže a Londýna (PowerPoint, 18,8 MB)

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů