ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Cesta žákovského parlamentu do Veselí nad Moravou

Ve středu 2. dubna 2014 se několik členů žákovského parlamentu zúčastnilo návštěvy partnerské školy ve Veselí nad Moravou. Jak cestu hodnotí účastníci zájezdu?

Ota Fryml 8.B
Výlet do Veselí nad Moravou byla dobrá příležitost poznat nové lidí, novou školu, nový parlament. Ukázali nám, jak efektivněji pracovat v parlamentu. A také nám ukázali, že akce musíme lépe promýšlet a scházet se častěji a pravidelněji a že méně je někdy více. Kdybych měl tento výlet popsat v heslech, tak bych použil toto: spolupráce, přátelství, dobrá nálada, zábava a poučení.

Štěpán Stěpura 8.B
Dne 2.4. jsme měli šanci se podívat do parlamentu Veselí nad Moravou. Cestovali jsme vlakem. Vyjeli jsme v 7:30 hodin, cesta trvala přibližně 1,5 hodiny. V 9:00 jsme seděli na jejich zasedání. Přivítali nás velmi pohostinně a štědře. Měli jsme dokonce čas i na občerstvení, které si oni pro nás nachystali, ale hlavně na povídání s našimi kamarády z jiného parlamentu.Do Brna jsme se vrátili okolo 15 hodině. Doufáme, že se v budoucnu budou naše parlamenty více navštěvovat a že se staneme parlamentářskými partnery.

Tereza Suchá 5.A
Někdo z vás možná ví, že parlament se chystal do školy ve Veselí nad Moravou. Škola na mě opravdu zapůsobila a připadala mi mnohem větší než Masarka. Podívali jsme se na jejich zasedání a poradili se s projektem „Škola pro demokracii“. Také jsme ochutnali jídlo v jejich školní jídelně. Všichni společně uznali, že to bylo opravdu skvělé jídlo. Moc jsme si to tam užili.

Zdeněk Teller 4.B
Ráno jsme se sešli v 6:45. Šli jsme na vlak. Jeli jsme zhruba jednu a půl hodiny. Než jsme se dostali do školy, tak dávno už začala první vyučovací hodina. Když jsme dorazili, čekaly na nás u vchodu dvě členky. Šli jsme dál po škole, než jsme přišli do jejich zasedací místnosti. Koukali jsme na to, jak probíhá jejich zasedání. Potom nás provedli po jejich škole (musím přiznat, že měli docela velkou školu). Potom jsme šli na oběd. Byli domácí hranolky, maso s roztaveným sýrem a dezert. Potom jsme se rozloučili a šli na vlak.

Cesta žákovského parlamentu do Veselí nad Moravou, duben 2014 Cesta žákovského parlamentu do Veselí nad Moravou, duben 2014 Cesta žákovského parlamentu do Veselí nad Moravou, duben 2014

Mgr. L. Spáčilová

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů