ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Sbíráme víčka pro Sofinku

Kdo je Sofinka Hovorková?

Narodila se 15.3.2010. Po komplikovaném porodu měla problémy s dýcháním, první dny strávila v inkubátoru na JIP, potravu přijímala sondou do žaludku.

S postupujícím časem se objevily další zdravotní problémy- kvůli zahlenění organismu je potřeba hleny pravidelně odsávat, aby se nedusila, mívá časté záněty, není jisté do jaké míry Sofinka vidí a slyší, projevila se také epilepsie a další neurologické problémy

.

Jak jí pomoci?

V dubnu 2012 byla uspořádána sbírka vršků od PET lahví, aby se sehnaly finance na její léčbu. Jedná se o biomodulaci, která včetně testů stojí 250 000 Kč. Jelikož takový obnos rodiče nemají, požádali rodinu, blízké, kamarády, sousedy a ostatní kolem, aby pro Sofinku sbírali vršky, které vykoupí recyklační firma. Za 1 kg vršků dostanou 5,50 Kč, musí se tedy nasbírat tuny a tuny vršků. Zpočátku se to zdálo jako jeden z mnoha nerealizovatelných nápadů jak sehnat peníze, ale postupem času začali posílat a nosit vršky i úplně cizí lidé. V současné době je nasbíráno několik desítek pytlů s vršky.

Pomoci se můžeme zúčastnit i my v rámci Školního parlamentu !

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů