ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Projektový den – Naši prezidenti

Při příležitosti třetí přímé volby prezidenta České republiky jsme na konec ledna a únor připravili mezipředmětový výchovně vzdělávací program věnovaný našim prezidentům od vzniku republiky v roce 1918 až po současnost. Žáci na základě témat Válka a vězení, Osobní život, Rudí prezidenti, Významné milníky a Kariéra před prezidenstvím, vybrali bývalé státníky, kteří se jim hodily k tématu. Z připravených životopisů a obrazových materiálů zpracovali stručné medailonky se zajímavostmi a událostmi ze života prezidentů.

Součástí byla i soutěž Chcete být milionářem, v které každou třídu reprezentovala dvojice žáků. Vítezství si v devátých ročnících připsali žáci 9.A a 9.B se stejným výsledkem a v osmých třídách 8.A a 8.D taktéž se stejným výsledkem. Cílem programu bylo připomenout si naše představitele se všemi jejich silnými i slabými stránkami a seznámení žáků s jejich osudy jiným způsobem než je v klasických hodinách možné. Všem žákům děkujeme za účast a přístup.

Projektový den – Naši prezidenti, únor 2023 Projektový den – Naši prezidenti, únor 2023 Projektový den – Naši prezidenti, únor 2023 Projektový den – Naši prezidenti, únor 2023 Projektový den – Naši prezidenti, únor 2023

Mgr. Bronislav Snídal
Mgr. Josef Strouhal

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů