ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Vánoční Vídeň

Těsně před Vánocemi se letos opět po dvou letech žáci naší školy mohli podívat do hlavního města Rakouska, Vídně, která je vždy krásně svátečně nazdobená.

První zastávkou byl tradičně Hundertwasserhaus, který je jedním z nejznámějších děl architekta, malíře a sochaře Friedensreicha Hundertwassera. Touto zajímavou stavbou se může město pyšnit od roku 1985, kdy byla dokončena.

Další velkolepou památkou, kterou jsme mohli zhlédnout, byl hrad Hofburg, který je sídlem prezidenta republiky, rakouské národní knihovny a několika muzeí. Za zmínku stojí také krásné divadlo Burgtheater, spousta soch známých panovníků včetně Marie Terezie, obrazárna Albertina nebo např. katedrála sv. Štěpána, která je jednou z nejvýznamnějších gotických památek a současně také symbol Vídně. Od roku 1469 je sídelním kostelem Vídeňských biskupů a později arcibiskupů.

Výlet žáci ukončili na adventních trzích, kam se všichni těšili nejvíce. Bylo sice hodně chladno, ale i přesto si všichni výlet užili a příjemně se naladili na nadcházející vánoční čas.

Vánoční Vídeň, prosinec 2022

V. Vymlátilová, žákyně školy

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů