ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Výlet do Drážďan

Začátkem prosince měli žáci druhého stupně možnost podívat se do německých Drážďan.

Výlet začal ve středu v ranních hodinách. První zastávkou, kterou si pro nás připravily paní učitelky jako překvapení, byl památník Terezín, který jsme krátce zvenku obhlédli a dozvěděli se z úst pana průvodce spoustu zajímavých věcí.

Druhou zastávkou bylo historické město Litoměřice, kde jsme si mohli prohlédnout kostely, zejména v barokním stylu, a mnoho dalších starobylých domů. Poté jsme měli rozchod a mohli jsme si dát něco dobrého k snědku nebo si něco koupit.

Další a poslední zastávkou bylo lázeňské město Teplice, které jsme si prošli a navštívili jsme zdejší kolonádu, malé vánoční trhy a tamní obchody. Zde jsme byli také ubytovaní v hotelu Panorama.

Po snídani jsme vyrazili k našim sousedům do německého Moritzburgu, kde se nachází nádherný zámek stejného jména, který je zajímavý tím, že se zde natáčela pohádka O Popelce.

Prohlédli jsme si zámek i jeho okolí, střevíček Popelky na schodech stále je.

Před polednem jsme se přesunuli do slibovaných Drážďan, kde jsme nejdříve absolvovali prohlídku města s fascinujícím výkladem pana průvodce. Dozvěděli jsme se spoustu nových historických skutečností.

Poté jsme zavítali na celosvětově známé vánoční trhy a zde jsme mohli nasát voňavou vánoční atmosféru, koupit si drobné suvenýry, či občerstvení.

Tímto jsme náš dvoudenní výlet ukončili a v odpoledních hodinách nasedli na autobus, který nás zavezl zpátky domů.

Chtěli bychom poděkovat paním učitelkám za možnost navštívit tato zajímavá místa a taktéž panu průvodci Tomášovi, za nádhernou prohlídku.

Výlet do Drážďan, prosinec 2022

K. Kavlíková, V. Hájková, L. Krišpínová a K. Pozdníková

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů