ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Na táboře objevitelů doběhli pro poklad první Mimoni a Indiana Jones

Základní škola Masarova žije poznáním i během letních prázdnin. Letos v červenci se tamní třídy, hřiště i tělocvična už popáté staly dějištěm příměstského tábora pro děti od 6 do 12 let. „Zatímco v prvním ročníku se nám přihlásilo necelých 30 dětí, letos jsme jich měli přes 80. Pozitivní odezva mě velmi těší a jsem rád, že se děti každý rok vracejí a odcházejí spokojené.“

Letošnímu programu vévodilo téma objevování světa. Do šesti týmů se děti rozdělily na základě fyzických, vůdcovských i logických dovedností. Kapitáni potom volili pro cestování nezbytné role řidičů, kuchařů nebo chemiků. Ti potom svými dovednostmi překonávali nástrahy na cestě po jednotlivých kontinentech. Po slepu museli přejít dráhu podobnou podhůří Himálaje a získat ingredience pro výrobu elixíru proti vysokohorské nemoci. V jižní Americe zápolili s indiánskými kmeny v čelenkové. Jihokorejskému programu zase vévodily závody v přetahování lanem nebo modernější varianta známé dětské říkanky - cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum. Jeden den týmy zdolávaly překážky taky v lanovém centru na Lesné.

Po celou dobu objevitelé sbírali za své výkony diamanty a jejich počet vždy v pátek stanovil, v jakém pořadí vyrazí na závěrečný lov pokladu. K jeho otevření museli získat klíč visící v kelímku na skále a pomocí indicií na utopeném pingpongovém míčku najít mapu k odměně. V honbě za pokladem museli prokázat silnou paměť, zručnost pro výrobu zbraní, přesnost při hodu na terč i obratnost na opičí dráze. Poklad nakonec ve skrýších nalezli jako první Mimoni, následovaní Lovci. V druhém turnusu zvítězil tým Indiana Jones. Všichni, bez ohledu na pořadí, nakonec odešli se zaslouženými medailemi. Již se těšíme na další ročník!

Příměstský tábor, červenec 2022 Na táboře objevitelů doběhli pro poklad první Mimoni a Indiana Jones, červenec 2022

Mgr. Vojtěch Jelínek

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů