ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Několik rad pro rodiče nových prvňáčků

Vážení rodiče, Vaše děti se za pár dnů postaví na pomyslnou startovní čáru nové a velmi důležité etapy svého života. Jsme rádi, že jste si vybrali právě naši školu. Budeme se snažit, aby se Vašim dětem ve škole líbilo, aby zvládly náročné požadavky a i Vy rodiče jste byli spokojeni s nabídkou naší školy.

Zcela nezastupitelná je velmi úzká spolupráce školy a rodiny. Jsme škola otevřená Vašim podnětům a připomínkám. Za nezbytnou považujeme zejména komunikaci mezi rodiči a třídní učitelkou. Nejen třídní schůzky a hovorové hodiny jsou určeny k vzájemnému kontaktu. Velmi důležité je pravidelně sledovat informační systém, který na naší škole používáme EDOOKIT. Ten je primárně určený ke komunikaci s vyučujícími, omlouvání dětí apod. Kdykoliv v průběhu školního roku je možné domluvit si schůzku s vyučujícími.

Jste vítáni i ve výuce. Můžete se přijít podívat do vyučovací hodiny. Jen bychom uvítali předchozí domluvu s konkrétní paní učitelkou. Na podzim Vás pozveme na ukázkové hodiny výuky čtení metodou Sfumato a Hejného matematiky.

V průběhu září se uskuteční první třídní schůzka. Pravděpodobně v říjnu Vás pozveme na besedu o nástrahách začátku školní docházky.

Připravili jsme pro Vás několik rad pro dobrý a bezproblémový start prvňáčka.

Co by mělo zvládnout dítě, které nastupuje do školy:

Co potřebuje malý školák od rodičů:

Vaše dítě jistě ocení, když si rodiče uvědomí, že škola není to jediné a nejhlavnější, že je řada dalších činností, které může dítě dělat a být v nich úspěšné.

Něco o stravování

Jídlo a pití, které dáte nebo nedáte dítěti do školy, může ovlivnit i jeho školní výkon. Zejména v období růstu potřebují děti kvalitní výživu. Podle zásad zdravé výživy připravujte svým dětem snídaně a svačinky.

Můžete využít služeb školní kuchyně, která připravuje pro žáky rozmanité, zdravé a chutné svačinky.

Něco o přezůvkách

Vážení rodiče, přijetím Vašeho dítěte do školy se i Vy stáváte její součástí. Nestůjte proto mimo ni. Zúčastňujte se školních akcí. Spolupracujte s námi. Máme stejný cíl.

Mgr. Ivana Jelínková, ZŘ

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů