ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Hezký úspěch žáků Masarky

První sportovní akce, které se naše škola zúčastnila po covidovém omezení byl atletický čtyřboj, který bývá považován za jednu z nejtěžších soutěží, kterých se základní školy účastní. Proč tomu tak je? Každý účastník musí během jednoho dne absolvovat následující povinné disciplíny: sprint a vytrvalostní běh. Další dvě disciplíny si účastníci volí dle svých preferencí. Mají na výběr ze dvou skokanských disciplín (skok daleký nebo vysoký) a disciplín zaměřených zejména na sílu horních končetin. Hod míčkem či vrh koulí. Velkou roli zde hraje i taktika a výběr závodníků.

Městské kolo soutěže se již tradičně odehrálo ve dvou dnech na ZŠ Laštůvkova v druhé polovině září. První den soutěžili atleti do sedmé třídy. Zde si také naše škola připsala největší úspěch, a to v podobě třetího místa v kategorii mladší žáci. O tento úspěch se svými perfektními výkony zasloužili: Marian Kuvik, Matěj Frišauf, Radim Miškeřík, Tobiáš Koláček a Ondřej Vávra, který skončil i třetí mezi jednotlivci! Díky třetímu místu a nemožnosti účasti ZŠ Laštůvkova v krajském kole, budou naši chlapci bojovat o co nejlepší umístění v Jihomoravském kraji. Všem zúčastněným děkuji a gratuluji ke skvělému umístění a reprezentaci školy.

Ostatním kategoriím se také dařilo, bohužel to však na medailové umístění nestačilo. I tak chci všem závodníkům poděkovat a ocenit jejich nasazení a přístup k soutěži.

Hezký úspěch žáků Masarky, září 2021 Hezký úspěch žáků Masarky, září 2021 Hezký úspěch žáků Masarky, září 2021 Hezký úspěch žáků Masarky, září 2021

Mgr. Vojtěch Jelínek

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů