ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Projektový den 1. stupně Hrajeme si na Masopust

Vážení rodiče,

rádi bychom Vás požádali o spolupráci při naší (již tradiční) akci – projektu 1. stupně Masopust. V rámci tohoto projektu se žáci 1. stupně dozvědí zajímavosti o tomto lidovém zvyku (přednášky, povídání), budou pracovat v rukodělných dílnách, naučí se masopustní písničky. Vyvrcholením bude masopustní průvod masek. Ten se uskuteční v pátek 28.2.2014 Půjdeme v 10 hod. od školy. Po různých malých zastávkách bychom měli dorazit k líšeňské radnici v cca 11:00 až 11:15 hod. Na zastávkách a u radnice budou děti předvádět krátký program, který si připravily. Vás rodiče prosíme o spolupráci při výrobě masek. Ve škole budeme s dětmi vyrábět různé drobnější pomůcky (květiny, věnečky, mávátka, apod.). Vás žádáme, abyste dětem pomohli s masopustní maskou, kterou by si děti donesly v pátek do školy.

Mělo by se jednat o tradiční veselé masopustní masky. Pro lepší inspiraci uvádíme několik příkladů: jakákoliv zvířátka, kominíci, turci, kašpárci a klauni, vodníci a jiné pohádkové postavy, strašáci, smrtky, babky s nůší i bez ní, nevěsty a ženichové, cikáni apod. Při výrobě, zakoupení nebo vypůjčení masky mějte na zřeteli, že děti se budou pohybovat venku, musí tedy být pod maskou oblečené. Děkujeme za spolupráci, a pokud Vám to Váš čas dovolí, přijďte se podívat.

Tradici Líšeňských ostatků se snaží v Líšni obnovit národopisný soubor Líšňáci ve spolupráci s divadlem Líšeň a občanským sdružením Líšeň sobě. V sobotu 1.3.2014 pořádají velké masopustní veselí, které začíná průvodem stárků, krojované chasy a masopustních maškar. Můžete využít masky z naší páteční hry a účastnit se s dětmi průvodu. Pořadatelé Vás srdečně zvou.

Mgr. Ivana Jelínková

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů